六个月上海

Egy félév a SISU-n (Shanghai International Studies University/上外大学) Konfuciusz-ösztöndíjjal. A kínai nevem (egyben a felhasználónevem) kínai karakterekkel: 柯黛云

Mennyi az idő?

Shanghai

Budapest

Levegőminőség

 

Friss topikok

Címkék

1+1=爱 (2) 20. század (1) airport (1) airquality (1) állatkert (1) angol (1) anime (1) antikvárium (1) aqi (1) aquarium (1) architecture (1) beijing (1) bird (1) bizonyítvány (1) book (1) books (1) Bund (1) Caihong qiao (1) campus (4) carrefour (1) cat (12) catsofshanghai (2) chinglish (1) cicuka (2) class (1) classic (1) classtrip (1) confucius (1) crh (2) cute (2) datongmill (1) dazhangshan (2) don’t (1) drinking (1) duanwu (1) dusk (1) dusk maiden of amnesia (1) dvd (1) east china normal university (1) elhagyott hely (1) előadás (1) engels (1) engrish (3) érdekességek (1) eredmény (1) fan (1) félrefordítás (1) finnair (2) flower (1) flowers (2) food (4) fotó (1) friends (2) funny (2) galagonya (1) gift (1) glico (1) gpoy (2) guangdong (1) gugong (1) gyerekek (2) hagyomány (1) handpainted (1) hangzhou (2) haw (1) hazautazás (1) helsinki (1) hongkou (12) HSK (1) hudec (1) hungarian (1) időjárás (1) instagram (64) irodalom (1) iskola (1) jatszoter (1) Jiangwan (1) jiangxi (1) jótékonysági (1) kalligrafia (4) kalózkiadás (1) kiállítás (1) kilatas (1) Kína (1) kinainev (1) kínai szocialista ifjúsági szövetség (1) kirándulás (11) kitty (1) kommunizmus (1) Konfuciusz Intézet (3) Konfuciusz Intézet Napja (1) könyv (1) könyvek (3) Korea (1) kulcstarto (1) külföldiek (1) laowai (1) Likeng (1) lordoftheflies (1) lunch (1) luxun (1) luxunpark (1) lu xun (3) lu xun múzeum (1) macska (12) macskák (1) madár (1) magpie (1) magyar (2) magyarok (1) manga (1) mao ce-tung (1) március 15 (1) marx (1) metró (2) metro (1) Mikszáth Kálmán (1) mowo (1) múzeum (4) naplemente (1) night (1) nyulful (1) onboard (1) öntömjén (1) oriental pearl tower (1) Orosháza (1) panda (1) papírkivágás (1) park (2) peking (2) pekingi kacsa (1) petőfi sándor (1) piracy (1) plane (1) pocky (1) poem (1) pollution (1) pretz (1) program (3) pudong (2) qibao (1) rabbitears (1) rain (1) rendezvény (1) renmin guangchang (1) repülő (1) restaurant (1) reunion (1) séta (1) Shanghai (1) shanghai (81) shanghailife (64) Shanghai Telecom Museum (1) sheshan (1) sign (1) SISU (17) sisuhotel (2) sisu hotel (1) snowwhite (1) spring (3) statue (3) street (1) summer (3) sunday (1) sunset (2) suzhou (3) szarka (1) Szeged (1) szobor (4) tabla (1) tanulás (2) tasogare otome x amnesia (1) tavasz (5) távközlés (1) teaszertartás (1) temple (1) teszt (1) tiananmen (2) tiantang (1) time (1) tongli (3) uchiyama kanzo (1) ünnep (1) ünnepség (1) urbex (1) utca (1) vicces (3) view (2) virag (1) vizsgák (1) vonat (1) waitan (1) wuyuan (2) yellow (1) yuyuan (1) zhaoxing (3) zhuhai (3) zongzi (1) zoo (2) 七夕节 (2) 上海 (3) 书法 (2) 做饭 (1) 再见 (1) 剪纸 (1) 匈牙利 (1) 北京 (5) 华东师范大学 (1) 同里 (3) 回国 (1) 复兴公园 (1) 夏天 (1) 外滩 (2) 多伦路 (1) 夜里 (1) 大同坊 (1) 大鄣山 (2) (1) 婺源县 (2) 孔子 (1) 孔子学院 (2) 孙中山 (1) 宝山路站点 (1) 广东 (1) 广场公园 (1) 文庙 (1) 明代 (1) 明十三陵 (1) 杭州 (1) (1) 毛泽东 (2) 汉服 (2) 江西 (2) 活动 (1) (8) 珠海 (2) 番茄炒蛋 (1) 番茄鸡蛋饭 (1) 粽子 (1) 糖葫芦 (1) 苏州 (3) 虹口 (8) 蝇王 (1) 钥匙链 (1) 飞机 (1) 鲁迅 (1) 麻辣烫 (1) 黃昏乙女×失憶幽靈 (1) 黄昏 (1) 黄昏乙女×失忆幽灵 (1) Címkefelhő

6 hónap Shanghaiban

2014.04.28. 17:09 KeDaiyun

Wuyuani kirándulás

Címkék: kirándulás wuyuan dazhangshan 婺源县 江西 大鄣山 Konfuciusz Intézet Jiangwan Caihong qiao Likeng

Szombaton kirándulni voltunk az osztállyal és a többi csoporttal is Suzhouban, de most nem erről fogok írni először, hanem a két héttel ezelőtti három napos kirándulásról.

N5ve60rXv0L78rmIgRI3V1eaUh-IAutCBK57Vn5QEVY,V99OYF0IXb3t35DLYY5MJu0Z2qrCTozonbnVZdyaXLE.jpeg

Áprilisban a Konfuciusz-ösztöndíjasoknak szerveztek egy utazást, melynek keretében a Jiangxi (江西) tartományban lévő Wuyuan (婺源) megyébe látogattunk el. Ez a hely Shanghaitól nagyjából 500 km-re van. Az út 100 RMB-be került, melyben benne volt az ellátás, a szállás és a belépőjegy is. Valamint mindenki kapott egy jó kis sötétkék kapucnis SISU-pulóvert, hogy ezt viseljük majd a kirándulás ideje alatt. Busszal indultunk április 11-én reggel, és az út kb. 6-7 óra hosszat tartott. Kaptunk reggelit is, ebben volt tej, háromszög alakú kimbap, chips, kalács, Snickers a Family Martból. Több idegenvezetőnk is volt, az egyikük Shanghaiból, a másik kettő később csatlakozott hozzánk. Az időjárásról azt kell elmondanom, hogy szinte végig esett az eső, de nem volt hideg. Már Wuyuanban ebédeltünk, és az első napi programunk Likeng meglátogatása volt. Előtte az idegenvezető kiosztotta a belépőjegyet, mely egy plasztikkártya volt, ezt használhattuk a beléptetőkapuknál. A belépésnél nemcsak a kártyát kellett rátenni a szkennerre, hanem az első használatnál ujjlenyomatot is vettek tőlünk, amit hozzárendeltek az adott kártyához, és a továbbiakban is csak ezzel együtt azonosítva lehetett belépni mindenhová. Szóval a kártya másra nem átruházható.  

Likeng (李坑) egy kis település sok kézművessel és szép tájakkal, régi házakkal. Itt egy pár órát sétálgattunk, majd a busszal elindultunk a szállás felé, mely a Po Yang Hu Hotelben volt. Itt volt vacsora is, kör alakú asztalnál ültünk, és a középső üveglapot forgatva lehetett venni a különféle kínai ételekből. A következő napi programot is megbeszéltük, és az egyik idegenvezetőnk (Mike, a kínai nevét nem tudom), "figyelmeztetett" minket, hogy lesz reggeli, de nem lesz kávé, sem kenyér, sem más nyugati étel, hanem kínai reggeli lesz. Valószínűleg azért mondta, mert tudta (vagy sejtette), hogy néhányan nem nagyon szeretik a kínai ételeket. 

Az alábbiakban néhány kép következik az első napról, ezt követően folytatom a következő nappal.

A második nap programja szerint hegyet másztunk és még egy helyet megnéztünk. A hegy a Dazhangshan (大鄣山) volt, ezen belül a Crouching Dragon Valley (卧龙谷). Nagyon párás volt a levegő, és meleg is volt, plusz még az eső is esett szinte végig. A hely tele van óriási sziklákkal és vízesésekkel, és a kiírás szerint ez egy kedvelt rekreációs hely is, mivel egészséges a levegő. Az biztos, hogy a kirándulás ideje alatt nem nagyon hiányzott Shanghai levegője... 

Ezután megebédeltünk egy étteremben, majd ellátogattunk a következő helyszínre, mely egy hasonló jellegű volt, mint Likeng. 彩虹桥 (Caihong qiao), azaz Szivárvány-híd (Rainbow Bridge), itt van egy régi vízimalom, és innen köveken át lehet visszajutni a kiindulási ponthoz. Nem volt veszélyes, de oda kellett figyelni, mert egy rossz lépés, és könnyen bele lehetett esni a vízbe. Ki is írták figyelmeztetésnek, hogy idős emberek, kisgyerekek inkább ne menjenek át. Utána megnéztünk még egy falut, végül estefelé értünk vissza a hotelbe, ahol vacsoráztunk.

Az utolsó napon két helyet néztünk meg: az első Jiangwan (江湾), mely egy régi falu, és a korábbi kínai elnök, Jiang Zemin (江泽民, Csiang Cö-min) családja is innen származik. Az egyik részben egészen a 9. századig visszamenőleg láthatók a Jiang-ősök szobrai. Itt is sok kézműves volt, és lehetett kapni mindent, de az idegenvezetőnk azt mondta, hogy ugyanezt Shanghaiban is meg lehet venni, pl. Yuyuanban vagy Qibaóban, úgyhogy nem is vettem semmit. Ezután pedig megnéztünk még egy helyet, egy teraszos kialakítású területet, és itt is, ahogy a többi helyen is, készültek csoportképek. Ekkor már viszonylag szép idő volt, felhős, de nem esett az eső.  Végül visszaindultunk a buszhoz, és este 8 körül értünk Shanghaiba. 

Összefoglalva, nekem tetszett ez a kirándulás, jó volt a sok városi tartózkodás után frissebb levegőt szívni, szép tájakat láttam, és a többiekkel is jobban megismerkedtem. A hotel is jó volt (sőt néhány dologban még jobb is, mint a SISU Hotel, pl. az ágy kényelmesebb volt). A következő kirándulásunkon Peking lesz az úticél!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdyshanghai.blog.hu/api/trackback/id/tr826087787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása