六个月上海

Egy félév a SISU-n (Shanghai International Studies University/上外大学) Konfuciusz-ösztöndíjjal. A kínai nevem (egyben a felhasználónevem) kínai karakterekkel: 柯黛云

Mennyi az idő?

Shanghai

Budapest

Levegőminőség

 

Friss topikok

Címkék

1+1=爱 (2) 20. század (1) airport (1) airquality (1) állatkert (1) angol (1) anime (1) antikvárium (1) aqi (1) aquarium (1) architecture (1) beijing (1) bird (1) bizonyítvány (1) book (1) books (1) Bund (1) Caihong qiao (1) campus (4) carrefour (1) cat (12) catsofshanghai (2) chinglish (1) cicuka (2) class (1) classic (1) classtrip (1) confucius (1) crh (2) cute (2) datongmill (1) dazhangshan (2) don’t (1) drinking (1) duanwu (1) dusk (1) dusk maiden of amnesia (1) dvd (1) east china normal university (1) elhagyott hely (1) előadás (1) engels (1) engrish (3) érdekességek (1) eredmény (1) fan (1) félrefordítás (1) finnair (2) flower (1) flowers (2) food (4) fotó (1) friends (2) funny (2) galagonya (1) gift (1) glico (1) gpoy (2) guangdong (1) gugong (1) gyerekek (2) hagyomány (1) handpainted (1) hangzhou (2) haw (1) hazautazás (1) helsinki (1) hongkou (12) HSK (1) hudec (1) hungarian (1) időjárás (1) instagram (64) irodalom (1) iskola (1) jatszoter (1) Jiangwan (1) jiangxi (1) jótékonysági (1) kalligrafia (4) kalózkiadás (1) kiállítás (1) kilatas (1) Kína (1) kinainev (1) kínai szocialista ifjúsági szövetség (1) kirándulás (11) kitty (1) kommunizmus (1) Konfuciusz Intézet (3) Konfuciusz Intézet Napja (1) könyv (1) könyvek (3) Korea (1) kulcstarto (1) külföldiek (1) laowai (1) Likeng (1) lordoftheflies (1) lunch (1) luxun (1) luxunpark (1) lu xun (3) lu xun múzeum (1) macska (12) macskák (1) madár (1) magpie (1) magyar (2) magyarok (1) manga (1) mao ce-tung (1) március 15 (1) marx (1) metro (1) metró (2) Mikszáth Kálmán (1) mowo (1) múzeum (4) naplemente (1) night (1) nyulful (1) onboard (1) öntömjén (1) oriental pearl tower (1) Orosháza (1) panda (1) papírkivágás (1) park (2) peking (2) pekingi kacsa (1) petőfi sándor (1) piracy (1) plane (1) pocky (1) poem (1) pollution (1) pretz (1) program (3) pudong (2) qibao (1) rabbitears (1) rain (1) rendezvény (1) renmin guangchang (1) repülő (1) restaurant (1) reunion (1) séta (1) Shanghai (1) shanghai (81) shanghailife (64) Shanghai Telecom Museum (1) sheshan (1) sign (1) SISU (17) sisuhotel (2) sisu hotel (1) snowwhite (1) spring (3) statue (3) street (1) summer (3) sunday (1) sunset (2) suzhou (3) szarka (1) Szeged (1) szobor (4) tabla (1) tanulás (2) tasogare otome x amnesia (1) tavasz (5) távközlés (1) teaszertartás (1) temple (1) teszt (1) tiananmen (2) tiantang (1) time (1) tongli (3) uchiyama kanzo (1) ünnep (1) ünnepség (1) urbex (1) utca (1) vicces (3) view (2) virag (1) vizsgák (1) vonat (1) waitan (1) wuyuan (2) yellow (1) yuyuan (1) zhaoxing (3) zhuhai (3) zongzi (1) zoo (2) 七夕节 (2) 上海 (3) 书法 (2) 做饭 (1) 再见 (1) 剪纸 (1) 匈牙利 (1) 北京 (5) 华东师范大学 (1) 同里 (3) 回国 (1) 复兴公园 (1) 夏天 (1) 外滩 (2) 多伦路 (1) 夜里 (1) 大同坊 (1) 大鄣山 (2) (1) 婺源县 (2) 孔子 (1) 孔子学院 (2) 孙中山 (1) 宝山路站点 (1) 广东 (1) 广场公园 (1) 文庙 (1) 明代 (1) 明十三陵 (1) 杭州 (1) (1) 毛泽东 (2) 汉服 (2) 江西 (2) 活动 (1) (8) 珠海 (2) 番茄炒蛋 (1) 番茄鸡蛋饭 (1) 粽子 (1) 糖葫芦 (1) 苏州 (3) 虹口 (8) 蝇王 (1) 钥匙链 (1) 飞机 (1) 鲁迅 (1) 麻辣烫 (1) 黃昏乙女×失憶幽靈 (1) 黄昏 (1) 黄昏乙女×失忆幽灵 (1) Címkefelhő

6 hónap Shanghaiban

2014.07.03. 19:18 KeDaiyun

Hirtelen kirándulás - Zhuhai (珠海)

Címkék: repülő kirándulás zhuhai

Múltkor már feltettem ide egy képet, de most meg is írom, hogy mi is volt ez a hirtelen kirándulás, és bár keveset fényképeztem, néhány újabb kép is lesz.

Egyik nap elmentem ebédelni a Bella étterembe, ami a campusban található, és általában pizzát és spagettit lehet enni. Épp hazaindulás előtt odajött egy kínai srác, és megkérdezte, hogy európai vagyok-e, és ha igen, ráérek-e szombaton. Lehetséges, de miről lenne szó? Egy ingatlanbefektető cég előadásán kellett volna részt venni, angolul bemutatni egy ppt-t. Minden költséget a cég áll, sőt még fizetnek is a részvételért. Nem tűnt rossznak, viszont pont a vizsgahét előtti szombatról lett volna szó, ráadásul nem is Shanghaiban, hanem egy kicsit messzebb, Zhuhaiban. Azt mondtam, majd átgondolom.

Estére át is gondoltam, és végül úgy döntöttem: megyek! Ha másra nem is lesz jó, legalább kirándulok egyet. Azért volt fontos egyébként az európaiság, mert a cég európai ingatlanokkal foglalkozott (konkrétan Spanyolországgal és Portugáliával, valamint Magyarország is szerepelt az eredeti előadásban, a véglegesben már sajnos nem.) Eredetileg már pénteken elutaztunk volna, de végül szombat reggel volt az indulás.

Csütörtök délután elmentem megbeszélni a részleteket, és tulajdonképpen a két említett országról volt szó, milyen nevezetességek vannak, valamint az ingatlanvásárlásról, ami eléggé szakszövegnek tűnt nekem, de nagyjából sikerült lefordítani kínairól angolra.

Szombaton reggel indultam a Hongqiao repülőtérről a Spring Airlines járatával. Előtte viszont még ki kellett javíttatnom a nevemet, ugyanis a nevem helyett véletlenül az állampolgárságomat írta be, aki lefoglalta. Az út kb. 2,5 óráig tartott, és elég jó volt, bár Shanghaiban szakadt az eső, ezért a busztól a repülőig mindenki futott egy jót, miután kezelték a jegyét. A Zhuhai repülőtéren találkoztam a cég munkatársával is.

Zhuhai Shanghaitól kb. 1300 km-re található Guangdong (广东) tartományban, és nagyon közel Makaóhoz. Ennek megfelelően az időjárás is elég meleg volt, azaz nagyon párás. Amikor kiléptem a repülőtér (igaz, légkondicionált) váróterméből, bepárásodott a szemüvegem. Itt már pálmafák is voltak.

Maga a helyszín egy szállodában volt, és kb. fél óráig tartott az előadás azoknak, akik házat akarnak venni. Olyan 15-20 vendég volt ott. Előtte még elmentünk ebédelni, és felvilágosítottak, hogy bár magyar vagyok, ma portugál leszek.:D A portugál témában mutattam be pár dolgot angolul, és portugálként mutattak be. Bár megkérdeztem, mi lesz, ha valaki portugálul akar velem beszélni, mert én egyébként nem tudok… Szerencsére ezen nem kellett aggódnom, mert csak kínaiak voltak ott, és inkább a „hitelessé tétel” miatt voltam ott, mert mégiscsak jobban néz ki, ha egy európai is szerepel az európai témában.

Sajnos nem nagyon volt idő várost nézni, amit láttunk belőle, az kicsit Shanghaihoz volt hasonló, csak pálmafákkal. De Shanghai eddig még nem volt ilyen fullasztóan párás, mint Zhuhai. Néhány emberen láttam azt a jellegzetes kalapot, amit sok kínaiakat ábrázoló rajzon is lehet látni.

Hazafelé egy másik légitársaság, a Juneyao Airlines gépével jöttünk, de sajnos legalább 1,5 óra késéssel. Kiderült, hogy ezen a foglaláson is rosszul szerepelt a nevem, amit kijavítottak, de itt már a beszállókártyán felülbélyegzéssel, szóval látszik az eredeti is, ami szerint a nevem MAGYAR/HUNGARIAN.:D A beszállás is legalább fél órával később kezdődött, majd a gépen ülve bemondta a pilóta, hogy sajnos a rossz időjárási viszonyok miatt nem lehet még felszállni. 9 óra helyett csak fél 11-kor tudtunk elindulni, de adtak enni és inni is emiatt. És mivel elvittem magammal a tankönyveket, még a vizsgára is tudtam készülni. Végül 1 óra körül értünk vissza Shanghaiba.

Szóval ez volt az egy napos hirtelen kirándulásom. Szerintem megérte, mert bár nem sokat láttam a városból, repültem egyet belföldi járattal, és bejelölhettem a térképen Zhuhait: itt is jártam.:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdyshanghai.blog.hu/api/trackback/id/tr976468437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása