六个月上海

Egy félév a SISU-n (Shanghai International Studies University/上外大学) Konfuciusz-ösztöndíjjal. A kínai nevem (egyben a felhasználónevem) kínai karakterekkel: 柯黛云

Mennyi az idő?

Shanghai

Budapest

Levegőminőség

 

Friss topikok

Címkék

1+1=爱 (2) 20. század (1) airport (1) airquality (1) állatkert (1) angol (1) anime (1) antikvárium (1) aqi (1) aquarium (1) architecture (1) beijing (1) bird (1) bizonyítvány (1) book (1) books (1) Bund (1) Caihong qiao (1) campus (4) carrefour (1) cat (12) catsofshanghai (2) chinglish (1) cicuka (2) class (1) classic (1) classtrip (1) confucius (1) crh (2) cute (2) datongmill (1) dazhangshan (2) don’t (1) drinking (1) duanwu (1) dusk (1) dusk maiden of amnesia (1) dvd (1) east china normal university (1) elhagyott hely (1) előadás (1) engels (1) engrish (3) érdekességek (1) eredmény (1) fan (1) félrefordítás (1) finnair (2) flower (1) flowers (2) food (4) fotó (1) friends (2) funny (2) galagonya (1) gift (1) glico (1) gpoy (2) guangdong (1) gugong (1) gyerekek (2) hagyomány (1) handpainted (1) hangzhou (2) haw (1) hazautazás (1) helsinki (1) hongkou (12) HSK (1) hudec (1) hungarian (1) időjárás (1) instagram (64) irodalom (1) iskola (1) jatszoter (1) Jiangwan (1) jiangxi (1) jótékonysági (1) kalligrafia (4) kalózkiadás (1) kiállítás (1) kilatas (1) Kína (1) kinainev (1) kínai szocialista ifjúsági szövetség (1) kirándulás (11) kitty (1) kommunizmus (1) Konfuciusz Intézet (3) Konfuciusz Intézet Napja (1) könyv (1) könyvek (3) Korea (1) kulcstarto (1) külföldiek (1) laowai (1) Likeng (1) lordoftheflies (1) lunch (1) luxun (1) luxunpark (1) lu xun (3) lu xun múzeum (1) macska (12) macskák (1) madár (1) magpie (1) magyar (2) magyarok (1) manga (1) mao ce-tung (1) március 15 (1) marx (1) metro (1) metró (2) Mikszáth Kálmán (1) mowo (1) múzeum (4) naplemente (1) night (1) nyulful (1) onboard (1) öntömjén (1) oriental pearl tower (1) Orosháza (1) panda (1) papírkivágás (1) park (2) peking (2) pekingi kacsa (1) petőfi sándor (1) piracy (1) plane (1) pocky (1) poem (1) pollution (1) pretz (1) program (3) pudong (2) qibao (1) rabbitears (1) rain (1) rendezvény (1) renmin guangchang (1) repülő (1) restaurant (1) reunion (1) séta (1) shanghai (81) Shanghai (1) shanghailife (64) Shanghai Telecom Museum (1) sheshan (1) sign (1) SISU (17) sisuhotel (2) sisu hotel (1) snowwhite (1) spring (3) statue (3) street (1) summer (3) sunday (1) sunset (2) suzhou (3) szarka (1) Szeged (1) szobor (4) tabla (1) tanulás (2) tasogare otome x amnesia (1) tavasz (5) távközlés (1) teaszertartás (1) temple (1) teszt (1) tiananmen (2) tiantang (1) time (1) tongli (3) uchiyama kanzo (1) ünnep (1) ünnepség (1) urbex (1) utca (1) vicces (3) view (2) virag (1) vizsgák (1) vonat (1) waitan (1) wuyuan (2) yellow (1) yuyuan (1) zhaoxing (3) zhuhai (3) zongzi (1) zoo (2) 七夕节 (2) 上海 (3) 书法 (2) 做饭 (1) 再见 (1) 剪纸 (1) 匈牙利 (1) 北京 (5) 华东师范大学 (1) 同里 (3) 回国 (1) 复兴公园 (1) 夏天 (1) 外滩 (2) 多伦路 (1) 夜里 (1) 大同坊 (1) 大鄣山 (2) (1) 婺源县 (2) 孔子 (1) 孔子学院 (2) 孙中山 (1) 宝山路站点 (1) 广东 (1) 广场公园 (1) 文庙 (1) 明代 (1) 明十三陵 (1) 杭州 (1) (1) 毛泽东 (2) 汉服 (2) 江西 (2) 活动 (1) (8) 珠海 (2) 番茄炒蛋 (1) 番茄鸡蛋饭 (1) 粽子 (1) 糖葫芦 (1) 苏州 (3) 虹口 (8) 蝇王 (1) 钥匙链 (1) 飞机 (1) 鲁迅 (1) 麻辣烫 (1) 黃昏乙女×失憶幽靈 (1) 黄昏 (1) 黄昏乙女×失忆幽灵 (1) Címkefelhő

6 hónap Shanghaiban

2014.03.09. 05:07 KeDaiyun

Hongkou felfedezőút

Címkék: séta anime shanghai macskák lu xun hongkou uchiyama kanzo

Ezen a héten elkezdődtek az óráink is. Sajnos a teszt alapján nem valami jó szintű csoportba kerültem, de pénteken lehetőség volt újra vizsgázni és csoportot váltani, ami sikerült is. Ezért a héten inkább erre készültem, de azért néha sétálgattam is. Most erről fogok pár képet mutatni. 

Valamelyik nap olyan szép idő volt, így ebéd után elmentem csak úgy sétálni, bár a burkolt célom az volt, hogy megnézzem, hátha van még egy olyan hely a közelben, ahol lehet mangákat is kapni (konkrétan csak a Dusk maiden érdekelt). Így elindultam az egyik úton, aztán elmentem a Lu Xun Park mellett, és egy kis utcás részhez értem, ami kicsit elütött a felhőkarcolós környezettől. Aztán csak úgy továbbhaladva egy sarkon megláttam egy bevásárlóközpontot, melyet belépve csak "otaku plázának" neveztem el, mert a földszinten csak olyan kis üzletek voltak, ahol mangás, animés és k-popos cuccokat lehet kapni, pl. poszterek, figurák, matricák, cd-k, párnák, és mangák is. Sajnos pont az, amit kerestem, nem volt, viszont mindenféle más igen, pl. ezekből a címekből: Kuroshitsuji, Attack on Titan, Naruto, Vocaloid, One Piece, Rozen Maiden, OreImo stb. Sőt még egy cosplaykellékes bolt is van itt. 

Útközben két helyet is megláttam, ami érdekes: az egyik a 虹口文化名人名言录 (Hongkou wenhua mingren mingyanlu), ahol Hongkou városrész híres embereit mutatják be. A falon végig márványtáblákon láthatók ezek az emberek, és valószínűleg az épületben is lehet valamilyen kiállítás, de nem mentem be most. A másik érdekesség a North Sichuan Road-on (四川北路) található, a sarkon: van egy Xinhua könyvesbolt is itt, mely működik, azonban egy emléktábla hirdeti a mellette lévő épületen, hogy ez volt az egykori Uchiyama könyvesbolt helye. Kínai és japán felirat is látható itt, és erről azt derítettem ki, hogy Uchiyama Kanzo keresztény pacifista nevéhez fűződik, aki 1917-ben nyitotta meg a könyvesboltját, mely többek között a baloldali írók, a Kuomintag elől menekülő kínaiak és a japán menekültek központi helye volt. Lu Xun kínai baloldali író könyveit is lehetett itt kapni, az író és Uchiyama barátok voltak. 

Pénteken, a vizsga után felszabadulva (ami nem volt nehéz, min. 300 karakterben kellett írni egy fogalmazást egy adott témában) ismét ellátogattam az "otaku plázába" a barátaimmal, mivel amikor említettem Jeannek és Jane-nek, hogy van ilyen hely, ők is fellelkesültek, és egy orosz sráccal, Szergejjel kiegészülve elindultunk. Nagyjából megjegyeztem az irányt, azonban később kiderült, hogy az egyik sarkon a lovas szobornál mégis inkább egyenesen kellett volna menni, nem pedig balra fordulni.:D Úgyhogy egy kis kitérővel értünk csak oda, de közben felfedeztük "Shanghai másik arcát" is, mert egy érdekes kis környéket ismertünk meg, de itt tényleg voltak sikátorok, nagyon alacsony házak, régi épületek, sőt egy épületfelújítás is, ahol az állványzat bambuszból készült. (A "másik arc" utalás volt a Családi vakáció c. filmre, melyben Griswaldék véletlenül egy másik úton térnek le az autópályáról, és egy nem épp veszélytelen környékre vetődnek.:D De csak ennyiben, ez a környék nem volt veszélyes. Pláne du. 3-kor nem.:))

Erről a helyről is van néhány kép itt a galériában. Két boltos egyébként már emlékezett rám, és megismert (nem volt túl nehéz...:D). Hazafelé egy másik úton mentünk, követve a 3-as metró vonalát, és egyszer csak négy aranyos macskát láttunk meg szaladgálni a füves részen.:) Egy nő is volt ott, akiről kiderült, hogy rendszeresen eteti a cicákat, most is hozott nekik száraz macskatápot. Mi is megálltunk ott néhány percre, és nézegettük a macskákat, köztük volt kölyök is. Végül továbbindultunk hazafelé. Este még elmentünk egy jó kis étterembe is, ahol mi válogattuk össze, mi kerüljön a levesbe, de erről lesz egy külön poszt, így most nem írok róla. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kdyshanghai.blog.hu/api/trackback/id/tr695850104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása